Oštra nula i Milenijum organizuju projekciju filma

o0 milNevladina organizacija Milenijum organizuje u utorak 19. aprila u 13 časova projekciju filma “Maska koju živiš” koja će se organizovati u prostorijama Milenijuma u zgradi Vatrogasnog doma. Radi se o edukativnom filmu koji će biti prikazan u saradnji sa Udruženjem građana Oštra nula iz Banjaluke, a učešće će uzeti i Lokalna asocijacija srednjoškolaca iz Srpca.

Nakon filma će se govoriti o omladinskom aktivizmu, a svrha ovog okupljanja je upoznavanje i povezivanje sa organizacijama iz drugih gradova.

Film “Maska koju živiš” pokazuje kako muškarci postaju „pravi“ muškarci. Naime, dječaci se odgajaju da postanu “pravi muškarci” tako što žive prema određenim rodnim ulogama, a film istražuje maskulinitete kao koncepte i norme povezane sa našim stereotipnim idealom muškaraca.

Kroz intervjue sa muškarcima koji govore o svojim ličnim iskustvima, istražuje se slika maskuliniteta koja je ukorijenjena u društvo i koja se može ogledati različito kroz kulturne kontekste, pa i kao gruba homofobija u sportu. Ovaj dokumentarac se bavi šokantnim činjenicama o dječacima i načinu na koji se oni odgajaju.

Izvor: www.srbac-rs.com

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s